Kiertotalouden mahdollisuudet yrityksille on Double Roundin pitämä webinaarisarja, jossa käsiteltiin energiakäyttöä, yritysten välistä yhteistyötä, ekosysteemejä sekä yritysten kiertotalouteen liittyvän liiketoiminnan suunnittelua. Tarkoituksena on jakaa tietoa ja ymmärrystä kiertotaloudesta sekä näkemyksiämme kestävämmästä tulevaisuudesta. 

Mikäli kiertotalous ei ole lainkaan tuttu käsite, mutta fiksumpi ja kestävämpi liiketoiminta kiinnostaa, tilaisuus on tarkoitettu juuri sinulle.  Jokaisen tilaisuuden kesto on vain 45 minuuttia, koska haluamme olla tehokkaita ja arvostamme osallistujien aikaa.

Mukana on puhujia Double Round Oy:n hallituksesta, advisory boardista sekä yhteistyökumppaneista. 

Katso webinaarien tallenteet ja materiaalit

Webinaari 1 – Fiksua enegiakäyttöä – 12.11.2020 kello 9.00-9.45

Marko Paasu: Unelma nollasta

Mitä jos emme ajattelisi enää tuotettua ja käytettyä energiaa – Vaan ajattelisimme energiaa, joka käytetään mahdollisimman tehokkaasti loppuun?

Kun yhteiskunnalliseen suunnitteluun  rakentamiseen ja keskusteluun ylipäätänsä otetaan mukaan ulottuvuus, jossa jo ennakolta mietimme, minkälaisia toimijoita minnekin tulee sijoittumaan ja minkälaisia tarpeita heillä ja heidän toiminnallansa on, on meillä mahdollista miettiä miten hukattu energia pystytään minimoimaan. Tätä kautta tulevaisuuden hiilineutraali yhteiskunta on mahdollinen.

Tule mukaan osallistumaan ja keskustelemaan tulevaisuuden vähähiilisestä yhteiskunnasta, jonka me voimme rakentaa yhdessä.

Ville Availa: Vain yksi planeetta, mutta monta syytä tehdä fiksumpaa ja parempaa liiketoimintaa

Kiertotalous tarjoaa rajoittamattomat mahdollisuudet suunnittella ja kehittää uutta liiketoiminta sekä muokata nykyistä toimintaa fiksummaksi. Nyt on syytä aloittaa miettimään mitä kestävä liiketoiminta tarkoittaa asiakkaiden, henkilöstön, omistajien ja sijoittajien sekä houkuttelevuuden osalta markkinoilla.


Webinaari 2 – Yhteistyö ja ekosysteemit – 9.12.2020 kello 9.00-9.45

Anni Paavilainen: Kiertotalouden ekosysteemit ja yhteistyö – lisäarvoa liiketoimintaan?

Kiertotaloutta on tarjottu ratkaisuksi globaaleihin kestävyysongelmiin. Siirtyminen kiertotalouteen edellyttää kuitenkin laajaa yhteistyötä ja totuttujen toimintatapojen muutosta. Yhteistyötä on rakennettu esimerkiksi koostamalla ja koordinoimalla kiertotalouden ekosysteemejä eli laajoja toimijajoukkoja, joissa suunnitellaan ja toteutetaan kiertotalouden mukaisia ratkaisuja. 

Millaisia ratkaisuja kiertotalouden ekosysteemeissä on kehitetty yhdessä? Entä mitkä tekijät mahdollistavat yhteistyön toteutumisen? Webinaarissa ekonomi Anni Paavilainen kertoo kiertotalouden ekosysteemeistä ja niissä tehtävän yhteistyön seurauksista.

Ville Availa: Vain voitettavia asioita – ei mitään hävittävää

Kiertotalous tarjoaa suuren määrän uusia mahdollisuuksia, riskit ovat varsin kohtuulliset ja niitä kannattaa hallita viestimällä avoimesti ja testaamalla ajatuksia asiantuntijoiden kanssa sekä verkostoissa.


Webinaari 3 – Suunnittele tulevaa – 19.1.2021 kello 9.00-9.45

Panu Kause: Miten varmistaa arvokas ennakointi- ja tulevaisuustyö omassa organisaatiossa?

– miksi perinteiset markkinaseurannan tavat eivät enää toimi?
– miksi niin monet panostavat ennakointityyppiseen työskentelyyn juuri nyt?
– miten ennakointityö pitäisi organisoida, miten varmistaa sen hyödyt?

Ville Availa: Millainen liiketoimintamalli voittaa jatkossa?

Tulevaisuudessa vain kestävästi toimivat yritykset, joiden liiketoimintamallit perustuvat tehokkaaseen ja älykkääseen tapaan hyödyntää osaamista ja resursseja voivat menestyä. Miten tälläiseksi yritykseksi sitten tullaan vai voiko sellaiseksi vain syntyä?

Puhujat

Marko Paasu

Marko Paasu on 40-vuotias energia-alan moniosaaja ja toimitusjohtaja / yrittäjä Original Energy Finland Oy nimisessä yhtiössä. OE Finland on rakennetun ympäristön energia-asiantuntijayritys, joka tekee töitä erityisesti energiakiertotaloudessa esiintyvien ongelmien ratkaisemiseksi ja vähähiilisen yhteiskunnan mahdollistamiseksi. 

Marko on toiminut vaativissa asiantuntijatehtävissä energia-, energiatehokkuus- ja kiinteistöalalla jo yli 15-vuoden ajan. Ennen yrittäjäksi siirtymistä hän toimi Vercon Oy nimisen yhtiön toimitusjohtajana ja rakensi yhtiöstä Suomen johtavan vedenkulutustiedon asiantuntijan. Tätä ennen hän toimi 5-vuoden ajan energiayhtiömaailmassa kiinteistöjen lämmitysratkaisuiden ja energiatehookuustoimien parissa Vattenfallilla ja Elenialla, ollen muunmuassa oman toimensa ohella Energiateollisuus Ry:n asiakkuustoimikunnan ja energiamarkkinat toimikunnan jäsen. Lisäksi ennen tätä hän on toiminut rakentamisen, kiinteistömanageerauksen ja energiatehokkkuustoimenpiteiden parissa koko ammatillisen uransa aikana.

Anni Paavilainen

Anni Paavilainen on kauppatieteiden maisteri ja kiertotalouden asiantuntijayrittäjä. Hän on työskennellyt projektitutkijana CICAT2025 Kiertotalouden katalyytit -tutkimushankkeessa. Paavilaisen pro gradu -tutkielma Yritysten välinen yhteistyö kiertotalouden ekosysteemeissä valmistui keväällä 2020.

Panu Kause

Panu on FIBRES Onlinen päävastuullinen yrittäjä. Hänen yrityksensä kehittämä FIBRES on jatkuvan ennakointi- ja tulevaisuustyön sovellus yrityksille ja konsulteille. Panu on lähes päivittäin tekemisissä mm. joidenkin maailman suurimpien yritysten ennakointi-, strategia- ja innovaatiotyön kanssa.

Viimeisten 25 vuoden aikana hän on ollut monessa mukana: Panu on entinen yritysjohtaja, konsultti ja vuokrajohtaja. Hänellä on myös 10 vuoden kokemus johtamisvalmentajana useissa Aalto Executive Educationin ohjelmissa. Panu on Suomen Strategisen johtamisen seuran jäsen ja VIP-jäsen kasvuyritysammattilaisten Boardman Grow -verkostossa.

Ville Availa

Ville Availa on digitalisaatio- ja yrityskehittäjä sekä esiintyjä. Hän toimii Double Round Oy:n hallituksen puheejohtajana, työskentelee muutosjohtajana 24 vuotta sitten perustamassaan Ambientia Groupissa sekä toimii aktiivisesti eri verkostoissa ja hallituksissa, kuten: Kasvuryhmä, Teknologiateollisuus, Director’s Institute Finland ja Tivia.

Ville on erityisen innostunut tulevaisuuden kehittämisestä, asiakasymmärryksestä ja johtamisesta.